woensdag 19 januari 2011

44. Silvio Berlusconi (6 november 2008)

,,Barack Obama? Jong, knap en gebruind.''
- ,,
Barack Obama? Giovane, bello e abbronzato.'' -
(Silvio Berlusconi)


Photobucket

Silvio Berlusconi (Forza Italia) is minister-president van de huidige Italiaanse regering.
Gisteren (6 november) in Moskou, tijdens een persconferentie na een ontmoeting met de Russische president Medvedev, gaf Berlusconi zijn mening over de nieuwgekozen president van de Verenigde Staten van Amerika.

Doorgaans ontkent Berlusconi na enige uren zijn uitspraken op dit "hoogstaande" niveau. Hij beschuldigt de pers (vooral de linkse pers) er regelmatig van hem woorden in de mond te leggen die hij nooit uitgesproken zou hebben. Dit keer echter niet. Gisteren defineerde hij zijn uitspraak al als "een groot compliment, een puur aardigheidje''.
Vanmorgen, voordat de Italiaanse minister-president vanuit Moskou afreisde naar Brussel stond hij even stil bij de stroom van kritiek die hij in de nationale en internationale media over zich heen heeft gekregen. Zijn commentaar op de mensen die hem bekritiseerd hadden naar aanleiding van zijn uitspraak: ,,We dachten al dat er een hoop imbecielen rondliepen. Wat we ons niet konden voorstellen is dat ze dermate dom zijn dat ze zichzelf bekend maken, in het openbaar. We kenden ze al, maar we dachten niet dat zo zo imbeciel zouden zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten