donderdag 20 januari 2011

54. Mauro Bergamasco (1 maart 2010)

,,In het begin was het wanhoop, nu is het kunst.''
- ,,
All’inizio era disperazione, ora è un’arte.'' -
(Mauro Bergamasco)


Mauro Bergamasco praat in een interview met 'La Stampa' over een van de basis-elementen van het rugby: de tackle.
,,Toen Italië in 2000 haar intrede deed in de Six Nations competitie was het tackelen een vorm van minimale verdediging’’, legt Bergamasco uit. ,,We grepen ons aan de tegenstanders vast om niet compleet weggespeeld te worden, niet teveel punten tegen te krijgen.’’
In tien jaar tijd zijn de Azzurri gegroeid. Nog steeds spelen ze geen hoofdrol, maar het is een ploeg die niet te onderschatten is, ook niet door de groten. De Schotten, die afgelopen zaterdag met 16-12 onderuit gingen tegen Italië, kunnen erover meepraten.
Italië is een ploeg van tackelaars geworden, wie dat niet wil of kan hoort er niet in thuis. Bergamasco vertelt in het interview over het verdedigend tackelen en - hé, kan dat ook? - het aanvallend tackelen. ,,Je hebt er alles voor nodig: aggressiviteit, snelheid, timing, techniek. Maar wat het verschil maakt is de mentaliteit. Als je die niet hebt houdt alles op.’’


Photobucket

Mauro Bergamasco werd op 1 mei 1979 in Padova geboren in een familie van rugbyers. Zijn vader Arturo, ‘flanker’, net als Mauro, speelde in de jaren 70 vier interlands voor de Azzurri. Ook Mauro’s broer Mirco is een vaste kracht in het huidige nationale team.
Nadat hij de jeugd had doorlopen maakte Bergamasco in 1998, op 19-jarige leeftijd, zijn debuut in het eerste van Petraca. Hij bleef nog een seizoen, en verruilde daarna Padova voor Benetton Treviso waarmee hij twee maal landskampioen werd. Sinds 2003 speelt hij in Parijs voor Stade Français.
Hij maakte zijn debuut in de nationale ploeg op 18 november 1998, tegen Nederland (voor de statistieken: de wedstrijd werd met 67-7 door de Italianen gewonnen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten