woensdag 19 januari 2011

45. Gianni Alemanno (11 november 2008)

,,Ik heb nooit een dubbelzinnige positie ingenomen, ik heb enkel comunicatiefouten gemaakt.''
- ,,
Mai avuto posizioni ambigue, ho fatto solo degli errori di comunicazione.'' -
(Gianni Alemanno)


Photobucket

Gianni Alemanno is sinds 28 april van dit jaar burgemeester van Rome, dankzij de steun van 54 procent van de Romeinen die hunstem uitbrachten.
Alemanno's politieke carrière begon op jeugdige leeftijd in het extreem-rechtse, fascistische Movimento Sociale Italiano. Hij werd een vooraanstaand figuur van het Fronte della Gioventù - een jongeren-groepering binnen de MSI - die in de periode '69-'80 van zich deed spreken door vermeende betrokkenheid bij de organisatie van knokploegen en aanslagen. Van 1988 tot 1991 wordt hij nationaal secretaris van het Fronte della Gioventù.
In 1995 is Gianni Alemanno een van de oprichters van Alleanza Nazionale, die voor een minder extreem rechtse positie kiest.

Alemanno deed zijn uitspraak op 11 november bij een bezoek aan Auschwitz. Ook hier bewees hij dat zijn 30-jarige periode van "comunicatie-fouten" nog niet afgesloten is door te vervolgen: ,,Het hart en de identiteit van rechts is het geloof in de wortels en de afkomst, die niet vergeten mogen worden, maar dit mag niet resulteren in haat tegenover hen die anders zijn.''

Note:
Het bezoek van burgemeester Allemano en zijn delegatie aan Auschwitz werd in bepaalde kringen in Rome niet erg gewaardeerd. Vorige week hing de fascistische Militia een 10 meter lang spandoek op de Ponte Pietro Nenni met het opschrift: "Alemanno-Pacifici: een enkeltje Roma-Auschwitz". (Riccardo Pacifici is de president van de joodse gemeenschap in Rome)
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten